Een jaar in Nieuw Zeeland
Door: Fam. Witteveen
11 Februari 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland
Na een voor ons toch wel vreemde kerst op het strand zijn we met oud en nieuw naar Raglan geweest met vrienden. Het surfparadijs van NZ (1 van de vele). De zee was nog wel wat koud maar de golven daarentegen geweldig. Gelukkig hoorden we met oud en nieuw om 24.00 uur vuurwerk in de verte en dat voelde weer als vertrouwd. Het is overigens niet normaal vuurwerk af te steken met oud en nieuw in NZ.
Bas (tennis vriend van Ronald bij MTV) en Maud zijn eind december en begin januari langs geweest. Zij zijn met de fiets door NZ en komen eind maart weer bij ons terug. De laatste twee weken van januari zijn we er op uit getrokken met de tent. We zijn in de Coromandel geweest, een schiereiland ten oosten van Auckland. Binnen 2,5 uur rijden ben je er . Dat is nog eens wat anders dan 12 uur rijden naar Zuid Frankrijk.We zijn op 3 verschillende campings geweest en hebben erg veel mooie natuur gezien. Hoogtepunten waren: Hot water beach, Cathedral Cove en de prachtige surfstranden. Piet is aan het leren surfen op zijn nieuwe surfplank, gekregen op zijn verjaardag. We hebben een kayak gekocht om het waterplezier te vergroten. Ronald is inmiddels een fanatiek kayaker geworden en is het water niet meer uit te slaan. Het boogie borden is natuurlijk ook dolle pret voor iedereen. Luuk is op vakantie 11 jaar geworden. Wel grappig dat Piet en Luuk ineens in de zomer jarig zijn. Ter verduidelijking: Bij Hot Water Beach zijn bij laag water een aantal warm water bronnen te bereiken. Een vreemde gewaarwording dat je in een frisse zee je voeten kan verbranden. Op de heetste plekken is het water uit de bronnen zo’n 70 graden..
Na een heerlijke vakantie hebben we een dag later oma Ans van het vliegveld gehaald. Ze wilden NZ in de zomer wel eens meemaken. Nou dat heeft ze gekregen. Ze is hier inmiddels alweer bijna twee weken en heeft alleen maar goed weer gehad.
Luuk is ondertussen in het ziekenhuis geweest om zijn keel amandelen te laten verwijderen. Dat is alweer zo een 10 dagen geleden en hij lijkt gelukkig alweer helemaal hersteld. Vorige week zijn de scholen weer begonnen. Julia startte als eerste op woensdag. Ze vond het wel prima eigenlijk en heeft haar draai alweer gevonden. Luuk en Sanne mochten samen beginnen op donderdag. Luuk is naar de Intermediate school gegaan en heeft het ook prima naar de zin samen met een aantal schoolvrienden van het vorige jaar. Sanne is begonnen in de zogenaamde sportklas. Een klas waarin sporten centraal staat. Voor Sanne in ieder geval weer het begin van een nieuw spannend avontuur. Piet is afgelopen vrijdag van start gegaan en leek al direct de lijn van vorig jaar voort te zetten. Leuk om z’n schoolkamaraden weer te zien maar vooral erg relaxed. De tennis competitie is afgelopen zaterdag weer van start gegaan waardoor de agenda bij de familie Witteveen alweer aardig vol komt te staan.
Deze week zijn we na school veel naar het strand geweest. Ronald begon dan vroeg met werken en we waren dan om 16.00 uur op het strand. Een grote picknickmand mee en genieten maar. Oma Ans heeft ook al een paar keer gezwommen in de zee.
Ronald heeft een aanbod gekregen om voor een van z’n HP klanten te gaan werken. Dit bleek een erg mooi aanbod te zijn wat hij niet kon laten liggen. Hij stapt dan ook per 1 maart over naar Sika. Het is een bedrijf dat bouwproducten produceert en verhandeld en is onderdeel van een wereldwijd concern. Het moederbedrijf is in Zwitserland gevestigd. Hij start per 1 maart als IS manager maar zal als contractor nog een aantal klussen voor HP uitvoeren..
We maken ons op voor het volgende bezoek. Jos komt, de broer van Hildeke. Hij blijft 3 weken en reist met de moeder van Hildeke (oma Ans) terug.
De foto’s volgen deze week nog.
Groeten vanuit een zonnig Nieuw Zeeland.