Weekend Roturua - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van witteveen - WaarBenJij.nu Weekend Roturua - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van witteveen - WaarBenJij.nu

Weekend Roturua

Door: Fam. Witteveen

Blijf op de hoogte en volg

25 Oktober 2006 | Nieuw Zeeland, Auckland

Afgelopen week-end zijn we voor het eerst gaan kamperen in Roturua. De weersvooruitzichten waren erg slecht. Vrijdag na school meteen vertrokken richting het Zuiden. Daar dachten helaas meer mensen hetzelfde over. We stonden in een file om Auckland uit te komen (in NZ zijn er ook files hoor). Net voor het donker was kwamen we aan. Uiteindelijk in het donker de haringen voor het eerst in NZ bodem geslagen. Het voelde weer heel vertrouwd om in de tent te slapen.
De camping ligt aan een groot meer waar je in de zomer kunt zwemmen. Er waren al veel boten te zien op het meer. De camping was erg goed en verzorgd. Het sanitair was om door een ringetje te halen. Er was een apart gebouw waar je kon koken en afwassen.
De volgende ochtend was het zonnig en heerlijk warm. S’middags zijn we met een groep om het meer gaan wandelen. Natuurlijk onderweg nog even touch rugby gespeeld. S’avonds gebarbequed met z’n allen. We waren met 7 stellen en 14 kinderen waarvan onze kinderen het oudste waren. Allemaal Nederlanders die de afgelopen jaren zijn geemigreerd naar hier.De volgende dag zijn we naar een van de bekende parken (Wai-o-tapu) geweest 30 km buiten Roturua. Het was zeer indrukwekkend om de kraters te zien, het kokende water dat uit de grond blaast, de kleuren van het gesteente en de modderpoelen. Wat een natuurgeweld zie je daar. Het stonk er goed naar rotte eieren. Het park is erg mooi aangelegd.
Aan het eind van de middag hebben de jongens met Patrick en Marit (vrienden) een tocht dwars door de bossen met de jeep gemaakt.Om 18.00 uur waren ze nog niet terug. Opeeens kwamen Luuk en Marit aanlopen op de camping met de mededeling dat de Jeep vast was komen te zitten. Luuk en Marit waren terug komen liften en Piet en Patrick waren bij de Jeep gebleven. Toen de hulp aankwam wa shet niet meer nodig. Patrick en Piet hadden ondertussen de Jeep met takken en zand wat hoger weten te brengen, zodat deze er alsnog uit kon komen.
S’avonds op het strand een groot kampvuur gemaakt. Wat is het toch prachtig om nergens lichtjes te zien alleen maar natuur.
De volgende dag regende het helaas bij het wakker worden, waardoor de tent nat moest worden ingepakt.
Het was een ontzettend leuk en gezellig weekend.