Onze eerste vakantietrip - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van witteveen - WaarBenJij.nu Onze eerste vakantietrip - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van witteveen - WaarBenJij.nu

Onze eerste vakantietrip

Door: Fam. Witteveen

Blijf op de hoogte en volg

07 Juni 2006 | Nieuw Zeeland, Auckland

Afgelopen weekend zijn we, sinds we hier wonen, voor het eerst op vakantie geweest. We hadden een lang weekend i.v.m. Queens birthday op maandag. De dinsdag hadden we er maar bij gesmokkeld en eerlijk vrij gevraagd bij de scholen. Op zaterdagochtend naar Paihia gereden zo een 250 km naar het noorden. We hadden daar een huisje gehuurd. In Paihia troffen we (oma) Ans en Marcel zoals afgesproken in het eetcafé van Billy en Mieke. Helmonders die nu ruim een jaar een goedlopend café runnen. Daarna zijn we naar de cottage gegaan die we via internet gehuurd hadden. Een erg klein uitgevallen huisje, waar we in eerste instantie van schrokken. Maar goed, alles went.
We hebben erg fijne dagen met elkaar gehad. De zon liet zich veelvuldig zien. We zijn met een erg snelle boot naar Russel Island geweest. Mooi eiland tegenover Paihia. We hebben heerlijke picknicks gehad, schitterende kustlijnen gezien en oeroude bossen. De laatste dag hebben we bomen gezien van zo een 1500 jaar, ongelofelijk en niet vast te leggen op de foto. We wisten niet dat het hier zo ontzettend mooi is en we hebben in de toekomst vakantiebestemmingen in overvloed. We hebben natuurlijk ook de verjaardag van Julia gevierd, weliswaar niet thuis, maar toch heel gezellig. Over 2 weken volgt haar kinderfeestje.
Hier Marcel en Oma even:
Ook wij zijn nu terug van ons reisje naar het Noorden. Al 4 dagen eerder trokken wij met de auto naar het Noorden.
We hebben bijna constant de oostelijke kustlijn gevolgd en de eerste overnachting hadden we in een lodge met de tuin op het strand van een prachtige baai. Bij zonsopgang opgestaan en genoten van de opkomende zon aan de pacific ocean.. We kwamen er ook bijna niet weg.
’s Avonds hebben we een motel betrokken in Paihia en de volgende dag hebben we een 4 uur durende boottocht door de Bay of Islands gemaakt. (Boottocht inclusief dolfijnen). De dag daarop hebben we een bustrip over de beroemde Ninety Mile Beach gemaakt. Een strandovergang met alleen een bord dat je niet harder mag rijden dan 100 km per uur. Dat deed die bus dan ook. Nadat we het uiterste noordelijke puntje gezien hebben (Cape Reigna) scheurde de bus weer terug naar Paihia. De volgende dag kwamen de Witteveentjes al.
Morgen vertrekken we alweer naar de Coromandel. We krijgen er geen genoeg van.

We willen nog even ons correcte adres opgeven:
Fam. Witteveen
6 Margaret Henry cres.