Pasen
Door: Fam. Witteveen
16 April 2006 | Nieuw Zeeland, Auckland
De Paasvakantie begon op Goede vrijdag voor de kinderen. Dit is een officiële feestdag in NZ. Ronald is vrijdag nog wel gaan werken. Hildeke en de kinderen zijn naar het strand geweest op Longbay. Zaterdag zijn we naar de Westkust geweest nadat we de eieren hadden geverfd. Dit is het favoriete strand van Luuk, Piet en Ronald. Er zijn altijd hoge golven zodat het surfen een succes is. Het weer is nog altijd heerlijk. De dagen worden wel merkbaar korter. Gelukkig heeft de paashaas ons in NZ ook weten te vinden. Julia was al erg vroeg wakker om ons eraan te herinneren. Plekjes genoeg in de tuin om de eieren te zoeken.(en te verstoppen). De rest van de dag genoten van ons huis en de tuin.
In NZ leeft het paasfeest volop. Traditioneel zijn hier chocolade eieren in overvloed en hot cros buns te verkrijgen. Een soort geroosterd krentenbroodje dat zoet smaakt. Heerlijk. De meest Nz-ers trekken erop uit met boot, camper of naar een vakantiehuis. Er wordt ook nog volop gekampeerd.
Wij wensen iedereen fijne Paasdagen.