Een eigen huis
Door: Fam. Witteveen
17 Maart 2006 | Nieuw Zeeland, Auckland
Het is weer even geleden dat we ons verslag hebben bijgewerkt. Waar waren we gebleven?
De sleutel op vrijdag 3 maart om 11.00 uur ontvangen en Hildeke kon als eerste het nieuwe huis inspecteren. Ronald was nog aan het werken. Om 18.00 uur met z’n allen naar ons nieuwe onderkomen gegaan om daar onze slaapzakken en luchtbedden te installeren. Het was een onwerkelijk weekend om te kamperen in je eigen huis. We waren wederom flink onder de indruk van het huis. Het leek wel een supervakantiehuis. Het hele weekend hoekjes, plekjes en kasten ontdekken. De spullen zouden maandag uit Nederland arriveren. Maandag braaf wachtend op de container, die eerst om 11.00 uur zou arriveren. Uiteindelijk werd dat 13.00 uur. De container was er wel maar geen verhuizers te bekennen. Om 15.00 uur kwamen zij ( 5 Maori kerels) aanslenteren. Omdat ons huis een beetje hoger ligt kon de container natuurlijk niet voor de deur komen en werd er op en neer gereden met een klein verhuiswagentje. Om 20.30 uur waren de verhuizers klaar. Diverse dozen die door de inspectie de volgende dag moesten worden gecontroleerd hadden we in een aparte ruimte neergezet. De inspecteur heeft uiteindelijk twee tenten meegenomen om ze te laten reinigen. Er zaten nog dennennaalden en graszaadjes uit Zuid Frankrijk in. Al met al kwamen we goed weg. Dinsdag had Ronald ook vrij genomen en zijn we de hele dag bezig geweest met uitpakken en inrichten. Omdat het huis een dubbele garage heeft met daaraan nog een werkplaats, hadden we voldoende ruimte om alle dozen die we niet direct nodig hadden kwijt te kunnen. De hele week druk bezig geweest met uitpakken, kasten in elkaar zetten en inrichten. Het uitpakken was overigens erg verassend. Iedere keer ontdekten we weer iets zoals o.a. de meegesmokkelde dropjes, de Nederlandse koffie,verstopte cadeautjes en het speelgoed wat ze eigenlijk niet eens hebben gemist.
De kinderen zijn al echt aan het inburgeren. Julia heeft Hildeke al een stuk minder nodig op school. Sanne heeft zich gekwalificeerd voor het schooltennisteam, wat overigens een hele knappe prestatie was. De juffrouw van haar klas was zo trots op haar leerling dat ze spontaan een reep chocola aan Sanne gaf. Ze heeft dinsdag haar eerste tennisschooltoernooi gespeeld met goede resultaten. Deze week heeft Sanne een outdoorweek gehad. Ze hebben allerlei buitenactiviteiten gedaan w.o. kajakken, wandklimmen, reddingszwemmen, raften etc. Ze hoefden de hele week geen uniform, maar sensible mufti (vrije-tijdskleren).Geweldig voor Sanne dus. Luuk is vandaag teruggekomen van 5 dagen kamp. Nadat hij het de eerste dag wat moeilijk heeft gehad, heeft hij het de rest van de week erg goed gedaan. Erg enthousiast was hij. Ze hebben veel buitenactiviteiten gedaan waar onder mountain biken. Hildeke heeft dinsdag een dagje meegeholpen en was erg onder de indruk van de goede organisatie. Gisteren avond naar de bonte avond geweest met Bertram, onze eerste gast uit Nederland. Hij heeft een paar dagen bij ons geslapen en is nu op weg naar het Zuider-eiland. Luuk heeft inmiddels al weer twee basketbalwedstrijden gespeeld in het schoolteam Hij is erg fanatiek en doet het leuk. Piet traint 3 keer in de week met het schoolteam tennis. Deze trainingen zijn voor schooltijd. Dus dat is erg vroeg opstaan.Hij speelt inmiddels ook wedstrijden met het schoolteam. Ronald gaat goed op zijn werk. Hij heeft er veel plezier in en Hildeke heeft voorlopig haar handen vol aan de kinderen.
Kortom het loopt hier erg goed. Iedereen is happy. Sinds vorige week hebben we ook weer internetaansluiting dus we zien (webcam) enkele familieleden soms vaker als voorheen. De foto’s van ons huis binnen volgen z.s.m. We proberen een groothoeklens te lenen, anders krijgen we het er niet goed op.
Allemaal de groeten.