Einde vakantie
Door: Fam. Witteveen
13 Februari 2006 | Nieuw Zeeland, Auckland
Zondag hebben we vooral genoten van het moooie weer. We hadden gehoord dat er ook aan de oostkust heerlijke surf golven zijn maar daarvoor moet je wat ten noorden van Auckland zijn. Dus zijn we in de loop van de ochtend naar de plaats Mangawhai Heads vetrokken. De weg er naar toe was schitterend.. Heuvelachtig landschap met oorspronkelijke bebossing afgewisseld door grasland. Het verbaasde ons dat we bijna geen schapen zagen. Na anderhalf uur rijden kwamen we bij het plaatsje Mangawhai aan. Van verre zag je de Grote oceaan al opdoemen. Knal blauw met een geweldige branding. Met het kippevel op onze armen van al dat natuurlijke schoon liepen we het strand op. Werkelijk schitterend is het daar. Mooie witte stranden met een zeer afwisselende kustlijn. Rotsen, bossen, eilandjes te veel en te mooi om te bevatten dat we daar op slechts anderhalf uur vandaan wonen. De golven waren groot maar niet gevaarlijk. De kinderen konden er ook van genieten. We zien er naar uit dat onze spullen uit Nederland aankomen, zodat we over de surfboards kunnen beschikken. Het strand is evenals aan de westkust bij laag water groot en fijn om op te spelen.
We zijn nu ruim drie weken in Nieuw Zeeland. Het voelt veel langer maar dat zal ongetwijfeld komen omdat er zoveel is gebeurd. Verhuizing, afscheid nemen, vliegreis, 1e onderkomen, auto, huis, regel en wetgeving, financien, tweede onderkomen, scholen, shoppen, tweede auto en tussendoor nog genieten. Wat kan een mens veel doen in drie weken tijd.
Vandaag gaan Piet en Ronald, beide in nieuwe uniformen, beginnen. We zijn benieuwd. Voor Hildeke zal het een vreemde gewaarwording zijn. Nu op eens zonder man en kinders. Ze gaat deze week het rijden aan de linker kant van de weg wat meer oefenen en op zoek naar de plaatselijke Aldie. Waarschijnlijk zullen de trimschoenen ook weer eens gebruikt gaan worden. Dinsdag gaat ze met de klas van Luuk mee, waar dan een flinke wandeling op het programma staat.
Tot snel!
PS: Google fanaten, het huis met het groene dak moet het onze zijn. Nu verblijven we op de East Coast Road 331. Vlakbij de aansluiting met de Constellation Drive. Komend vanaf de Constellation Drive is het naar links het tweede huis aan de rechterkant met een zwembad met ronde vormen.