Hallo allemaal - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van witteveen - WaarBenJij.nu Hallo allemaal - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van witteveen - WaarBenJij.nu

Hallo allemaal

Door: Fam. Witteveen

Blijf op de hoogte en volg

07 Februari 2006 | Nieuw Zeeland, Auckland

Gisteren zijn we met een grote groep, vnl. Nederlanders, naar het strand geweest.We zijn naar het strand gegaan in Brown Bay waar we hebben gezwomen, gitaar en rugby gespeeld etc. De zon was weer heel fel en in de schaduw van enkele grote bomen was het dan op het gras heerlijk vertoeven. Er zijn geen duinen. Het gras loopt over in het strand en parkeren doe je vlakbij. Druk? Nee, zelfs niet op een vrije dag met zulk mooi weer.

Ons tijdelijk onderkomen is de benedenverdieping van het huis van de makelaar. Het is een grote kamer met daarin geplaats 4 matrassen en een tweepersoons luchtbed. Een klein apart keukentje met afwasmachine en magnetron en een aparte toilet met douche, wastafel en wasmachine. Niet groot van binnen maar het huis heeft een heerlijk deck en een lekker zwembad met een schitterend uitzicht over de baai. Wat de ruimte betreft is het dus behelpen maar het is nog altijd luxer als de tent.

Het blijft een hoop regelen de komende week. Vanochten is Ronald naar de hypotheekadviseur, de notaris, kantoor HP, de bank, de makelaar en twee scholen geweest. Hildeke en kinderen in het zwembad. 's Middags hebben we Sanne, Luuk en Julia bij de scholen aangemeld. Sanne gaat naar de North Cross school en Julia en Luuk naar de Pine Hill. Beiden op loopafstand van ons toekomstig huis (6 Margaret Henry Cres). De scholen zien er fantastisch uit. Wat vooral opvalt is de ruimte. Grote lokalen en ruime, sport- en speelvelden om de scholen. Alle kinderen moeten verplicht een uniform dragen. Het uniform van Sanne hebben we al opgehaald en zij gaat morgen dus als eerste naar school. Spannend! Voor Luuk en Julia liggen de uniformen morgen klaar en zij kunnen dus donderdag naar school. Ook het schoeisel is verplicht en beperkt in keus. Sandalen die werkelijk geen vorm hebben (het is meer een soort vliegenmepper) of vrij lompe zwarte schoenen waarbij natuurlijk kniekousen horen (geen grap). Het aanmelden voor Piet duurt iets langer vanwege de formaliteiten. De verwachting is dat hij maandag naar school gaat. Hij vindt dat zelf absoluut niet erg en geniet met volle teugen van deze lange vakantie. Hij vindt het overigens niet erg om te moeten beginnen. Sanne en Piet vinden het allemaal wel OK maar Luuk en Julia staan toch een beetje raar te kijken naar die gekke kleren en Luuk vooral naar die gekke schoenen. Dat is toch niet cool?

Binnen kort kunnen we jullie de eerste ervaringen van school vertellen.
Tot snel.